Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
- 1 conserva CAMPOS Ton galben YELLOWFIN bucati in sos escabeche 160 g
- 1 castravete fabio
- 2 tulpini de telina apio (cu tot cu frunze)
- 50g nuci
- 15g mix de seminte
- 2 cepe verzi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 avocado ready to eat
- sucul de la ½ de lime
- sare si piper proaspat rasnit
Se spala legumele, apoi se curata ceapa verde, castravetele de coaja si se pastreaza cateva dintre frunzele de telina.
Castravetele se taie in doua bucati (pe lung), se curata semintele din interior cu ajutorul unei lingurite, apoi se taie fiecare bucata in felii. Feliem si tijele de telina. Curatam avocado si-l taiem in cubulete. Se toaca marunt ceapa verde, iar nucile ceva mai grosier.
Intr-un bol, punem tonul, legumele, nucile si semintele. Adaugam sare si piper dupa gust, uleiul de masline, sucul de lamaie si amestecam bine. La final, se decoreaza cu frunzele de telina ramase.