Ingrediente pentru 4 persoane:
400 gr. spaghete
100 gr. rosii deshidratate in ulei
100 gr. pesmet
5 file anșoa în ulei
1 cățel de usturoi
6 linguri ulei de masline
1 ardel iute proaspăt
sare
Fileurile de ansoa se taie în bucăți mici. Se curata de seminte ardeiul si se toaca marunt impreuna cu usturoiul.
Incalzim intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline in care sotam fileurile de ansoa iar apoi micsoram flacara si adaugam usturoiul și ardeiul iute. Peste acestea adaugam roșiile deshidratate tăiate fâșii subțiri, amestecam și mai lasam cateva minute.
Într-o altă tigaie incalzim alte 3 linguri de ulei și prajim pesmetul pana devine auriu si crocant.
Intre timp fierbem pastele in apa cu sare. Cand pastele sunt gata, le scurgem de apa si le adaugam peste amestecul de rosii deshidratate. În cazul în care este necesar – amestecul este prea uscat – mai adaugăm cateva linguri din apa in care au fiert pastele si amestecam. Mai lasam cateva secunde dupa care luam tigaia de pe foc, adaugam pesmetul, amestecam și savuram!