Telefon contact: 0737.734.771 / 0731.031.864


Pahar de vin

Pahare Vin – sunt de diferite forme si marimi. Un pahar de vin standard are:
- O talpa de sprijin
- Un picior
- Corpul –asemanator unei lalele
- Deschiderea superioara – gura paharului
Este bine de stiut ca paharele pentru vin se tin de picior pe timpul folosirii, aceasta fiind
si ratiunea formei lor, pentru a nu atinge cupa, alterand astfel temperatura optima de
servire.
Cu cat gura paharului este mai deschisa si mai rotunjita, cu atat pune mai bine in
valoare aromele mai delicate si mai subtile, permitand o oxigenare mai buna.


LEI
LEI
promo
 

Preţ 104,90 LEI

In stoc


 

Preţ 82,90 LEI

In stoc
Nou


 

Preţ 82,90 LEI

In stoc
Nou


 

Preţ 82,90 LEI

In stoc
Nou


 

Preţ 125,90 LEI

In stoc


 

Preţ 191,90 LEI

In stoc


 

Preţ 199,90 LEI

In stoc


 

Preţ 147,90 LEI

In stoc


 

Preţ 137,90 LEI

In stoc


 

Preţ 127,90 LEI

In stoc


 

Preţ 124,90 LEI

In stoc


 

Preţ 120,90 LEI

In stoc


 

Preţ 116,90 LEI

In stoc








 

Preţ 111,90 LEI

In stoc


 

Preţ 99,90 LEI

In stoc






 

Preţ 133,90 LEI

In stoc
Produs top


 

Preţ 93,90 LEI

In stoc


 

Preţ 97,90 LEI

In stoc


 

Preţ 101,90 LEI

In stoc


 

Preţ 113,90 LEI

In stoc


 

Preţ 142,90 LEI

In stoc

















Vinuri Albe
In ceea ce priveste volumele paharelor, volumele mici intre 150-250 ml sunt
recomandate pentru vinurile albe dulci. Pahare de vin cu volume intre 150 si 400 ml sunt recomandate pentru vinuri albe seci.
Sauvignon Blanc sau Riesling se exprima bine in pahare a caror forma este de tip
lalea, cu deschiderea nu foarte mare.
Pentru Chardonnay este necesar un pahar de vin cu un volum ceva mai mare, valorizand
astfel aromele complexe ale acestui soi.
Paharele de vin alb sunt mai mici decat paharele de vin rosu deoarece un vin alb, chiar
daca este servit la temperatura ideala, odata ajuns in pahar, incepe sa se incalzeasca.

Vinuri Rosii
In ceea ce priveste vinurile rosii, prevaleaza regula volumelor mari cu deschidere ceva
mai generoasa. Suprafata mai mare favorizeaza o oxigenare mai buna, ceea ce este
important mai ales pentru vinurile rosii. In functie de tipul de vin, volumele variaza intre
350 si 550 ml sau chiar mai mult.
Vinul de Bordeaux necesita un balon mare si o deschidere medie, volum 450-600 ml.
Paharul de Bordeaux este mai inalt decat cel de Burgundy, fiind proiectat pentru vinuri
rosii corpolente. Inaltimea paharului permite vinului sa alunece direct catre partea din
spate a gurii, unde aroma este in intregime apreciata.

Pentru Burgundy, se recomanda o forma mai rotunjita, cu o deschidere mai larga care
pune in valoare aromele mai delicate si mai subtile si permite o buna oxigenare.
Volumul recomandat este in jur de 500 -550 ml. Paharul nu este la fel de inalt ca cel de Bordeaux insa deschiderea este mai generoasa, conducand vinul spre varful limbii pentru a gusta aromele sale mai delicate.

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

MTYyNm