Ce pregatim si gustam: Tarta cu pesto si calamari
Cu ce ne laudam: o combinatie delicioasa de ingrediente, numai buna pentru zilele cu dezlegare la peste
Timp preparare: 10 minute, Timp in cuptor: 20 minute
Total: 30 minute
Ingrediente (2 portii/ 2 felii per portie)
1 pachet aluat foietaj
1 conserva calamari bucati in ulei Diamir
8-10 rosii deshidratate in ulei Antico Casale
1-2 ardei Piquillo copti intregi cu usturoi MCA
Cateva capere
Zeama lamaie
1-2 linguri ulei masline extravirgin Urzante
Preincalzim cuptorul la 180-200°C.
Intindem foaia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si cu cutitul crestam o bordura de 1cm de jur imprejurul foii. Bordura se va inalta la copt si vom obtine o crusta crocanta.
Feliem bucatile de calamar.
Mixam rosiile deshidratate, 1 ardei copt si caperele cu o lingura de ulei si zeama de lamaie dupa gust, pana obtinem un sos de consistenta omogena.
Intindem acest sos peste aluat (lasand bordura libera). Peste sos asezam feliile de calamar si cateva capere.
Lasam la copt in cuptorul preincalzit, pentru 15-20minute. Cu cateva minute inainte de a scoate tava din cuptor, putem unge bordura tartei cu ulei de masline pentru a se rumeni.
Feliem tarta si savuram.
Pofta mare si spor la gatit!