CONTACT

S.C. FOODVILLE DISTRIBUTION ROMANIA S.R.L.
strada Diminetii 1 A
Valea Lupului, Iasi
tel: 0731.031.885
fax: 0232.24.83.44
contact@foodville.ro
C.U.I. 34832379
J22/1336/2015

PROMOŢIE

Pret initial - anterior discount 149,95 RON
Preţul nostru 134,96 RON
In STOC
Pret initial - anterior discount 23,95 RON
Preţul nostru 19,16 RON
In STOC
Pret initial - anterior discount 9,90 RON
Preţul nostru 8,91 RON
In STOC

Introducere » TRUFE » Trufe Albe

slide

Trufe Albe

Trufa albă, cunoscută științific ca Tuber magnatum Pico, este una dintre cele mai prețioase și căutate delicatese din lume. Originară din regiunile împădurite ale Italiei , această trufă este apreciată pentru aroma sa distinctă și intensă, care adaugă o notă de lux oricărui fel de mâncare.

Trufa albă crește subteran, în simbioză cu rădăcinile anumitor arbori, precum stejarul și fagul, preferând soluri bine structurate, cu un conținut ridicat de apă. Recoltarea trufelor albe este o adevărată artă, fiind adesea efectuată cu ajutorul câinilor sau porcilor dresați, care pot detecta mirosul distinctiv al trufelor mature.

Datorită dificultății de cultivare și a distribuției limitate, trufele albe sunt extrem de valoroase, uneori prețul lor pe piață atingând sume astronomice. În ciuda eforturilor de domesticire și cultivare, trufa albă rămâne un produs majoritar sălbatic, ceea ce contribuie la statutul său de ingredient exclusivist în gastronomie.

Cu o istorie bogată și o prezență marcantă în bucătăria de înaltă clasă, trufa albă Tuber magnatum Pico continuă să fascineze și să inspire chefi bucătari și gurmanzi din întreaga lume, fiind un simbol al rafinamentului culinar.

 

Perioada de recoltare: Octombrie- Noiembrie-Decembrie

Caracteristici Organoleptice – miros puternic, intens care aduce aminte de usturoi, branzeturi tari si un gust vag similar cu al parmezanului

Habitat  – prefera zonele umbroase, apoape de 100% umbra din Umbria, Piemont si Toscana


RON
RON

NDc4ZDZkY